dijous, 8 de desembre del 2016

Suport internacional

Diputats britànics denuncien
 la "persecució" a Forcadell

La situació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acusada dels delictes de prevaricació i desobediència, el proper 16 de desembre al Tribunal Constitucional (TC), per permetre que la cambra catalana votés el full de ruta independentista, no ha deixat indiferent a ningú.

Quinze diputats britànics de quatre partits polítics diferents han presentat una moció aquest dijous on denuncien la "persecució" que s'està fent des de l'Estat a Forcadell. La iniciativa sorgeix del diputat del Partit Nacional Escocès (SNP) George Kerevan i ha estat signada per nou diputats del Partit Nacional Escocès (SNP), tres del gal·lès Plaid Cymru, dos del nord-irlandès Partit Socialdemòcrata i Laborista (SDLP) i un del Partit Laborista que consideren la situació "lamentable".

La moció avisa que això "pot establir un precedent perillós" i demana al Govern espanyol que resolgui la situació a través del "diàleg" perquè considera que el procés s'ha gestionat amb "una velocitat excepcional" impròpia de la justícia.
Delicte democràtic?

Kerevan vol que sigui conegut que Forcadell "serà jutjada per haver facilitat un procés democràtic", així com per haver permès un "debat parlamentari sobre la independència".

A parer seu, aquesta és una situació que "hauria de preocupar tots els demòcrates" perquè la presidenta del Parlament "no va utilitzar el seu càrrec [com a tal] per donar suport a la independència de Catalunya", sinó que el seu "delicte" és haver permès votar sobre la possibilitat de celebrar un referèndum. "Sigui quina sigui la posició respecte a aquesta qüestió, es tracta d'un clar cas que pertany a l'esfera de llibertat d'expressió", diu la moció.

Els qui hi han donat suport són nou polítics més de l'SNP (Margaret Ferrier, Douglas Chapman, Philippa Whitford, Carol Monaghan, Ian Blackford, Ronnie Cowan, Tommy Sheppard, John Nicolson i Margaret Ritchie); Jim Cunningham, del Partit Laborista del Regne Unit; tots els representants del partit nacionalista gal·lès Plaid Cymru (Hywel Williams, Liz Saville-Roberts i Jonathan Edwards), i Mark Durkan, del Partit Socialdemòcrata i Laborista irlandès.

Marta Escobar
Font: Elnacional.cat