dimarts, 20 de desembre del 2016

La CALRE defensa el Parlament català


Les assemblees legislatives regionals europees defensen Forcadell



La Conferència de les Assemblees legislatives regionals europees (CALRE) ha sortit en defensa aquest dimarts d'institucions democràtiques com el Parlament, "i la seva capacitat per discutir i adoptar posicions polítiques sobre aspectes que afecten el país". En aquest sentit, el seu president, Raffaele Cattaneo, ha expressat la seva solidaritat a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell.

"En absolut respecte a l'autonomia de la política interna nacional espanyola i del sistema judicial, és necessari preservar la llibertat de les institucions democràticament triades pels ciutadans com el Parlament de Catalunya de poder discutir i adoptar posicions polítiques sobre temes que incideixen en la vida dels seus propis territoris", ha declarat Cattaneo. 

Cattaneo ha assegurat que gràcies al diàleg constant entre les institucions "mai" faltarà el principi de la "lliure" i "democràtica" autonomia política i institucional de les assemblees legislatives "com a baluard de la representativitat territorial i popular".