divendres, 30 de desembre del 2016

Col·lectius, entitats i molts més ens organitzem per fer campanya a favor del SI



El col·lectiu cívic #MoltesMercès, que, va començar a prendre cos arran de la promoció del pregó alternatiu de la Mercè a Barcelona per part de Toni Albà, pensa intensificar la seva estratègia d’agitació social “independent i independentista” a partir d’aquest 1 de gener. Aquest moviment cívic, des del pregó que no ha parat: el 2016 ha estat el promotor i organitzador de diverses iniciatives entre les quals destaquen l’organització de la xiulada davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya en suport de Santiago Espot, que va ser el primer ciutadà imputat per promoure la xiulada a Felip VI i a l’himne espanyol a la Copa del Rei el 2015; i l’acte de suport a la Ciutat de la Justícia a Joan Guirado, el periodista encausat per haver fet fotografies de la Policía Nacional requisant estelades.

El col·lectiu enceta el 2017 amb una campanya per promoure el sí al referèndum que el govern de Catalunya convocarà, si res ho accelera, el segon semestre de l’any. La campanya arrenca a les xarxes socials amb la publicació d’un vídeo (que encapçala aquest article) i amb la promoció del hashtag #2017CamíDelSí, que volen que tingui un impacte potent i majoritari entre els usuaris de les xarxes favorables al sí.

Els adherits al col·lectiu consideren que “tots els esforços per assegurar el triomf del sí a la independència són necessaris. Cal que guanyi el sí per a tothom, i nosaltres hi posarem tot el nostre esforç”. A més d’aquesta primera acció, #MoltesMercès n’està planificant d’altres, algunes en solitari i unes altres que farà amb altres entitats. A més, el col·lectiu ja ha anunciat que donaran suport i participaran activament en les campanyes que es facin al llarg dels pròxims mesos.

Font: Lliure i Millor.cat