dilluns, 7 de novembre del 2016

Senyors ja toca....

 FINS QUAN?

Fins quan haurem de suportar un Estat que ens persegueix, ens ofega i ens maltracta per terra, mar i aire? Fins quan hi haurà gent que creu que un pacte amb l'Estat és possible? Què més ens han de fer els poders estatals per què els indecisos deixin de ser-ne? Què ha de passar més per tenir clar que no podem continuar ni un dia més en un Estat com l'espanyol? A tall de recordatori, fem memòria d'uns quants fets dels últims mesos, sense oblidar que Mas, Ortega, Rigau i Homs ja estan a les portes del banc dels acusats.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es querella per ordre de la fiscalia general de l'Estat contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, pels delictes de desobediència i de prevaricació. En la querella de la fiscalia, també se l'acusa de dinamitar l'estat de dret.

La fiscalia general de l'Estat demana que s'arxivi la denuncia que Xavier Trias i l'antiga convergència van activar contra Fernández Díaz i De Alfonso. Tots recordem aquelles converses vergonyoses i mafioses. Es demanava en la querella que s'imputessin el ministre i el director de l'oficina antifrau per violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics. Doncs res. Ells manen i, per tant, nosaltres a callar.

Més o menys els mateixos dies, tots els partits del Congrés de Diputats, menys el PP, van reprovar l'actuació del ministre del govern. Ha passat res? Doncs no. Res de res. El dia de la investidura de Rajoy, el van veure molt satisfet i cofoi votant donMariano.

Miguel Ángel Rodríguez, portaveu que va ser del primer govern de Aznar, va dir, el 3 d'octubre del 2014, que a Artur Mas “li aniria bé que l'afusellessin”. Segons l'Audiència de Madrid, això no és delicte. Per tant, desestima el recurs que va presentar la Generalitat. Les raons són, segons l'Audiència, que no poden ser tretes de context i que no poden ser constitutives de delicte d'amenaces amb l'argument que a l'Estat espanyol no existeix la pena de mort i no hi ha escamots d'afusellament. Absolutament indignant i patètic. Això és la justícia que tenim. Per cert, fa pocs dies el president Puigdemont i les seves filles han rebut amenaces de mort. President, no perdi el temps fent la denúncia pertinent. Ja sap la resposta.

El Tribunal Constitucional fa pocs dies que ha anul·lat la llei catalana de prohibició dels toros. Una més. La vicepresidenta del govern estatal ens avisa que la decisió s'ha d'acatar. Mentrestant, el conseller Rull també avisa i diu: “Nosaltres ja hem decidit que a Catalunya no tornarà a haver-hi toros.” Serà el primer xoc de trens? Qui ho havia de dir que els toros poden ser el primer acte de desacatament del govern català?

Molts ajuntaments (uns 400) tenen oberts contenciosos. Uns per no posar la bandera espanyola; d'altres per pagar les quotes a l'AMI; d'altres per obrir i treballar el 12 d'octubre... La delegada del govern central és la que denuncia tots aquests “greus delictes”. És una vergonya i una ofensa a la intel·ligència. Dins aquest context, el magistrat del jutjat d'instrucció de Badalona ha citat a declarar els sis regidors del govern municipal que van obrir les portes i les oficines de l'ajuntament el dia 12 de octubre. El regidor Téllez, uns dels investigats diu: “Tants anys fent vagues generals i ara m'investiguen per voler treballar.”

Podríem continuar citant molts i molts més casos, però no tinc més espai. Que cada lector els hi posi.

 Quim Domingo
Peiodista