dimarts, 18 d’octubre del 2016

El millor camí és el que fem plegats

Junts pel Sí i la CUP avisen l'Estat: "A cada imputació som més forts. No tenim por"

En un acte conjunt, adverteixen que tornaran al camp de la política tots els "expedients judicials" que obrin els tribunals




Acte unitari de Junts pel Sí i la CUP per rebutjar l'"obsessionada i intensa" judicialització de la política i per donar suport a tots els càrrecs electes investigats i "criminalitzats" per l'Estat. En una imatge simbòlica de tots els diputats independentistes davant del Parlament, Junts pel Sí i la CUP han avisat que tot i les resolucions judicials, les interlocutòries del Tribunal Constitucional i les denúncies de la Fiscalia, seguiran impulsant el procés sobiranista i exercint la tasca parlamentària,perquè després de cada imputació se senten “més units” i “més forts” per continuar impulsant el procés. La convocatòria arriba l’endemà que la Fiscalia ordenés presentar una querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per suposats delictes de prevaricació i desobediència.

“Després de cada imputació som més forts. Després de cada suspensió estem més decidits a exercir el nostre legítim dret a l’autodeterminació. No tenim por de voler ser lliures, de la independència. No tenim por de lluitar per les llibertats del poble de Catalunya. No us tenim por”, ha dit la diputada de la CUP Mireia Boya, molt taxativa. Segons ha defensat, "no fem res més que seguir el mandat democràtic del 27-S i complir la resolució del 9-N que va aprovar el ple per majoria". La portaveu adjunta de JxSí, Marta Rovira, ha assegurat que els diputats independentistes seguiran "convertint en política tots els expedients judicials" en contra del procés. "Ens devem a allò que és essencial en democràcia: les urnes", ha insistit.

Rovira i Boya han defensat la tasca parlamentària que exerceixen i han dit que seguir-la fent és la millor manera de denunciar la judicialització del procés. En aquest punt, això sí, la diputada cupaire ha anat més enllà i ha remarcat que "cada cop més, tothom s'adona quel'únic camí real és la desobediència". Rovira ha remarcat, tot seguit, que "cadascú li pot dir com vulgui" perquè l'important és "fer la feina".

Els diputats independentistes s’han conjurat així per afrontar els darrers embats de l’Estat, com per exemple la denúncia a l’Ajuntament de Badalona per haver obert el 12-O, la petició els judicis a Montse Venturós, alcaldessa de Berga, per no haver despenjat l’estelada, o la citació del regidor de Vic Joan Coma, investigat per sedició.

Boya i Rovira han assegurat que “no els fa por” l’actitud de l’Estat. “Cap tribunal podrà silenciar la voluntat ferma d’aquest poble”, ha advertit la diputada cupaire, que també ha lamentat que silenciar certs debats al Parlament, com el de les conclusions de la comissió del procés constituent, remet als “temps foscos” del franquisme.


Laia Vicens
Periodista
Font Diari ARA