Per a commemorar l’aniversari de la consulta popular que el 9 de novembre del 2014 va permetre als ciutadans de Catalunya expressar de forma lliure i democràtica quina era la seva voluntat política per al futur del país, diverses entitats de la societat civil han enviat una delegació al Consell d’Europa per mantenir una reunió a on s’ha informat de la situació actual de manca de democràcia vers els ciutadans de Catalunya per part de l’Estat Espanyol.
Els representants de l’ANC, Jordi Sànchez (president) i de l’AMI, Carles Puigdemont (president) han viatjat a Estrasburg per informar també de les signatures que es van recollir aquell mateix dia, demanant un referèndum vinculant.
En paraules de Jordi Sànchez: “Com a agents de la societat civil hem traslladat informació a l'equip de la presidència del Consell d'Europa sobre el gran moviment democràtic de base civil que a Catalunya hem viscut els darrers anys." A més, ha afegit que "un estament europeu ens escolti demostra que hi ha una voluntat de promoure un futur diàleg entre Catalunya i l'Estat espanyol i que el cas català és a l'agenda europea".
Carles Puigdemont, per la seva banda, ha explicat que “hem traslladat a l'equip de presidència del Consell d'Europa l'ampli suport del món local al procés democràtic català vers la consecució d'un nou estat, donat la llarga tradició europea en aquest àmbit.”
Durant la trobada, Sànchez i Puigdemont han lliurat la còpia de l'acta notarial que certifica l’existència i l’autenticitat de les1.385.628 signatures de la societat catalana més les 3.703 signatures de carrecs electes de diverses institucions recollides el 9N 2014, un dossier explicatiu del procés polític que està vivint el país i una carta informant a l'Assemblea del Consell d'Europa.
Tot seguit, fragments de la carta presentada i registrada formalment al Consell d'Europa, que fa una explicació cronològica de tots els fets i accions duts a terme per la societat civil i el Govern català i incideix en:
1. "La legitimitat democràtica dels catalans a l'hora de tenir sobirania política i legal.
2. Els catalans, bé directament o a través dels seus representants polítics, hem expressat insistentment la nostra voluntat de decidir el nostre futur polític durant els darrers anys.
3. El Parlament i el Govern de Catalunya han seguit totes les passes necessàries per fer valer el mandat democràtic sorgit de les eleccions del 25 de novembre de 2012, basant-se en els principis de legitimitat, democràcia, diàleg, negociació, legalitat i cohesió social.
4. Fins ara, l'Estat espanyol no ha procedit d'acord les pràctiques internacionals dels països democràtics i de la llei internacional.
Per aquestes raons, en aplicació dels principis democràtics que inspira la Carta de les Nacions Unides i els successius acords i tractats internacionals que garanteixen els drets de les persones per a decidir el seu futur polític, ens adrecem al Consell d'Europa i enparticular a la seva Assemblea Parlamentària, per tal d'informar sobre les circumstàncies que actualment bloquegen l'exercici del dret dels ciutadans de Catalunya a decidir democràticament el seu futur."
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada