dissabte, 20 de maig del 2017

Ull viu i orelles netes....com deien les àvies quan calia ser cauts


Plaibarretxitzant Puigdemont


A tres dies de la conferència que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva han de pronunciar a l’Ajuntament de Madrid per explicar la proposta de referèndum i fer un últim intent de pactar-lo amb el govern espanyol, l’Executiu de Mariano Rajoy es desperta amb una idea brillant: que el president de la Generalitat vagi al Congrés dels Diputats a explicar-se. Poques hores abans, el PP es concentrava a Madrid per protestar contra la conferència i la dirigent popular Andrea Levy es manifestava radicalment en contra que Puigdemont, Junqueras i Romeva fessin la conferència.

Estem davant d’un plantejament pervers. Queda realment bé que convidin el president Puigdemont a presentar la seva proposta de referèndum al Congrés, però no es tracta de res més que d’un acte de ‘postureig’ i de pura tàctica política. Si la intenció fos veritablement la d’escoltar el president de la Generalitat, aquesta proposta de Soraya Sáenz de Santamaría seria una gran notícia. I un miracle. Però tot sembla indicar que darrera d’aquesta nova idea no s’amaga res més que l’objectiu de malmetre un projecte polític que no els interessa.

A l’estil Ibarretxe. Que Puigdemont hi vagi, que se li digui que no i que tot quedi en no res. Exactament com va passar l’any 2014, quan Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera van anar al Congrés a presentar la consulta del 9-N i van sortir amb 299 vots en contra -del PP, PSOE, UPyD, Foro Asturias i UPN- i només 47 a favor, i una abstenció. En aquella ocasió, però, els tres representants catalans ja van avisar que no es tractava d'un Pla Mas -fent referència al Pla Ibarretxe-, sinó que era un proposta que sortia absolutament de la societat catalana. I aquella advertència va ser real, perquè la consulta es va acabar celebrant tot i la negativa del Congrés espanyol. Aquell avís de Turull, Rovira i Herrera és ara més vigent que mai.

Nerea Rodríguez
Font: El Món.cat