dijous, 20 d’abril del 2017

Perquè és el teu dret

El Pacte Nacional pel Referèndum engega la campanya
 ‘Perquè és el teu dret’

Tret de sortida a la campanya de suport al dret dels catalans a decidir el seu futur en un referèndum. Impulsada per les entitats del Pacte Nacional pel Referèndum, amb el lema ‘Perquè és el teu dret’, més de 4.000 voluntaris recolliran signatures d’adhesió al pacte, que propugna un referèndum vinculant pactat amb l’Estat espanyol. De moment, s’han recollit més de 100.000 signatures, algunes d’internacionals, però ara la intenció és implicar directament els ciutadans i ciutadanes aprofitant la diada de Sant Jordi. Hi haurà un miler llarg de punts de recollida arreu del país. 

“Amb les entitats teníem l’objectiu que el dia de Sant Jordi no només fos un dia de rosa i llibre, sinó que el nostre dret a decidir també fos una reivindicació a peu de carrer”, ha assenyalat el portaveu del Pacte pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, en l’acte de presentació del material logístic que recolliran els voluntaris i voluntàries. De fet, la campanya de recollida de signatures al carrer també es durà a terme el primera de Maig, dia del Treball, a petició dels sindicats adherits al pacte. Elena considera que “serà un dia històric, al qual s’hi podran sumar tots els catalans, perquè la voluntat de votar és una aspiració de més del 80% dels ciutadans, és el suport a una reivindicació transversal, en definitiva, la voluntat de decidir el futur de forma democràtica

El portaveu del Pacte Nacional també s’ha referit a la campanya als autobusos de Barcelona, on apareix publicitat amb l’eslògan, i ha respost al PP i C’s, que demanen que es prohibeixi la publicitat, assegurant que “aquest referèndum ens interpel·la a tots, també a ells”, i ha conclòs que poder votar “és un anhel col·lectiu, no és un anhel només d’una part de dels catalans, i volíem que el dia de Sant Jordi representés aquell anhel”. Elena ha agraït la col·laboració de totes les entitats cíviques, socials i culturals que han donat suport a la campanya. 

Gemma Aguilera
Font: El Món.cat