dissabte, 2 d’abril del 2016

Acte a favor dels Ajuntaments

Units per la democràcia
 i la llibertat d’expressió




Les entitats sobiranistes i el món local s’han pronunciat en defensa de la llibertat d’expressió i contra l’opinió i l’acció política, legitimada per les urnes en un acte unitari de rebuig a la judicialització de la qual està fent ús l’Estat espanyol per limitar els anhels democràtics dels ciutadans de Catalunya.

L’acte, celebrat a la capella de Santa Àgueda dins el Museu d’Història de Barcelona, ha reunit a una destacada representació del món local i els màxims representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural (ÒC), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Anna Erra, alcaldessa de Vic, Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona de Ripollès i Dani Cornellà, alcalde de Celrà han llegit un manifest de denúncia contra l’Estat espanyol i determinats àmbits judicials, clarament polititzats, per haver iniciat una persecució, totalment desproporcionada i indigna, contra ajuntaments catalans i els seus regidors, a més d’obrir una causa general per investigar l’AMI, l’ACM i l’ANC.

Jordi Cuixart, president d’ÒC, ha resumit el missatge de la següent manera: “perseguir per la via judicial manifestacions democràtiques com les que avui ens han dut aquí representen l’enèsim senyal de la pobre qualitat democràtica de l’Estat espanyol. No tenim por, mai n’hem tingut!”.

Per la seva banda, Jordi Sànchez, president de l’ANC, ha començat la seva intervenció explicant que “avui no som aquí per parlar d’independència sinó de democràcia” per dirigir-se tot seguit als Ajuntaments “d’aquest país que han estat sempre lleials amb el Parlament i l el mandat popular sorgit de les urnes el 27S” els qui “sempre tindran el suport de l’ANC, estem amb vosaltres i guanyarem” ha reblat.

El president de l'AMI i alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha lamentat l'assetjament judicial que ha iniciat l'Estat espanyol i ha demanat que es mantingui la unitat d'acció del món local, “el Tribunal d'ordre públic franquista d'ahir s'ha reencarnat en l'Audiència Nacional d'avui. Us demano que, com ajuntaments, continuem sent un sol cos treballant per la independència”. Per últim, el president de l'ACM, Miquel Buch, ha manifestat que "som aquí per dir prou a la persecució d'idees, prou a la judicialització del procés, prou a un estat que només és democràtic quan li convé i diem prou a la persecució de càrrecs públics i institucions catalanes. Avui domen suport a la llibertat d'expressió i animem als alcaldes i alcaldesses seguir fent la seva feina. Res i ningú aturarà les aspiracions de llibertat d'aquest país”.