dimarts, 12 de gener del 2016

Promesa del càrrec

Carles Puigdemont promet fidelitat al poble de Catalunya



Carles Puigdemont ha promès el càrrec de president de la Generalitat de Catalunya amb fidelitat al poble de Catalunya. És una novetat històrica en la fórmula de prometença del càrrec, en què no ha fet referència ni al rei ni a la constitució espanyols.
 La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha llegit la fórmula: 
‘Prometeu complir lleialment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representat pel seu parlament?’



En el discurs que ha fet a continuació, Puigdemont ha fet referència a això mateix, i ha destacat que havia promès fidelitat al poble de Catalunya. 
‘Assumeixo el càrrec assumint gran responsabilitat i honor. Em sento deutor dels qui m’han precedit i sobretot del president Mas. No estem cansats. I avui, amb tota la serenor d’aquest moment, estem esperançats’.

Ha citat uns versos del poeta turc Nassim Hikmet: 
‘El més bonic del mar/ és allò que no hem navegat.’  

‘Posarem les institucions a treballar en aquesta direcció, per atendre fonamentalment les esperances de la gent, que són les millors esperances de vida i de treball, dels drets bàsics garantits, dels serveis bàsics i el compromís amb la solidaritat internacional. Això no serà possible si no tenim les eines necessàries. Això no ho podem dir mirant als ulls de la gent si no canviem les eines de què disposem.’