diumenge, 12 de novembre del 2017

Manifestació ANC Exteriors a Brusel·les

Un miler de manifestants demanen la llibertat dels presos en un acte a Brussel·les amb els consellers

Prop d’un miler de persones han demanat la llibertat dels presos polítics en una manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana a Brussel·les, que ha comptat amb la presència dels consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Clara Ponsatí, que actualment es troben a la capital comunitària. Han demanat als catalans que no defalleixin i han fet una crida a la participació multitudinària a les eleccions del 21 de desembre ‘per restaurar la democràcia’.



En l’acte, els consellers han agraït el suport dels ciutadans i han recordat l’estampa que Catalunya va deixar ahir al món. ‘Ahir tot el món va veure que el poble de Catalunya es manté dempeus malgrat la repressió i la crueltat del govern espanyol, i avui també, el poble de Catalunya es manté dempeus a Brussel·les, i aquesta és la força que en els propers dies ens empenyerà a guanyar un altre cop on sempre hem guanyat, a les urnes’, ha assenyalat la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha tingut unes paraules de record pels companys que són a les presons d’Estremera i Alcalá Meco, a Madrid. ‘Cada nit, quan ells se’n van a dormir, no poden fer un petó als seus fills, no poden dir bon dia als seus fills, és una salvatjada, Espanya té un problema greu de democràcia’. A continuació podeu veure un vídeo de la intervenció dels consellers, juntament amb l’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras, que ha fet una crida a Europa perquè reaccioni davant la situació política a Catalunya:




Quant a les eleccions del 21 de desembre imposades pel govern espanyol, Comín ha fet una crida a participar-hi de manera multitudinària per a legitimar-les. ‘El dia 21 hi hem d’anar tots, els 2 milions de l’1-O i més, serà la nostra primera victòria a curt termini’, ha dit. El conseller de Salut ha interpel·lat la Unió Europea, pel que fa a la situació política de Catalunya, i l’ha instat a fer realitat un dels principis pels quals va ser fundada, ‘per garantir que els totalitarismes i els feixismes mai tornessin al continent’.

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha llançat una forta crítica al govern espanyol i ha advertit que ‘les polítiques de Putin i Erdogan’ estan ‘començant a fer-se efectives des de Madrid’. ‘Els drets humans estan en perill’, ha assegurat Ponsatí.

La manifestació, convocada per l’ANC, ha comptat amb la participació de membres de la comunitat catalana a Bèlgica, Luxemburg, Alemanya o Holanda, entre d’altres, que s’han manifestat amb pancartes per exigint democràcia i la llibertat dels presos polítics, i amb missatges crítics amb Europa. Vegeu unes quantes imatges de la concentració:




Mostra la imatge al TwitterMostra la imatge al Twitter

Tot a punt per la mani a Brussel·les. Comença a haver-hi força gent


Font: Vilaweb