diumenge, 26 de novembre del 2017

Manifest ANC


Per una victòria incontestable de la República


El govern de l'estat s'ha vist forçat a no allargar una intervenció que hauria estat agònica i ha convocat unes eleccions il·legitimes amb l'aplicació de l'article 155 el 21 de desembre, Això és una mostra de la nostra capacitat i de la seva manca de control territorial.

L'Assemblea Nacional Catalana considera que l'Estat espanyol ja no exerceix d'estat a catalunya sinó que actua com un mecanisme de sotmetiment absolut de la població. Les evidències d'aquest sotmetiment no són pas lleugeres ni transitòries, com ho expliciten els danys, greuges i perjudicis causats els darrers tres mesos. La República catalana està ocupada.

Després d'una lluita no violenta de més de 5 anys, aquest país, la seva gent i el Govern i el Parlament van ser capaços d'organitzar i aguantar el referèndum d'independència. Aquest és un clar exemple que la unitat d'acció de l'independentisme pot aconseguir fer caure qualsevol dels murs que se'ns col·loquin al davant.

Aquestes eleccions no són normals. Amb una victòria clara a les urnes el 21 de desembre amb més vot independentista que mai, malgrat la violència i la por, com deixen entreveure els resultats de l'1 d'octubre, la posició feble de l'estat espanyol es tornarà insostenible de manera definitiva per sota dels seus escarafalls constitucionals. Tindrem la República efectiva més a la vora, amb la màxima legitimitat d'un procés no violent i sempre validat per les urnes.

L'Assemblea Nacional Catalana hauria preferit poder donar suport activament a una candidatura única, tal com havien expressat els socis. Malgrat això, no estarà pas passiva durant la campanya ni en els mesos que vindran --l'Assemblea té moltes maneres de fer activisme polític, més enllà de les candidatures.

El poder és de la citadania. Si aconseguim que es reprodueixi un mandat electoral inequívoc en favor de la República, l'Estat espanyol haurà perdut tota autoritat legítima per ser obeit pels catalans i no tindrà argument aplicable per tornar a utilitzar ni la força ni l'amenaça contra el Parlament electe ni el Govern sobirà. Els passos que s'hauran de recórrer a partir del 22 de desembre són evidents: la restauració del Govern legítim, la ratificació i consolidació de la República i l'inici del procés constituent.

Encetem a partir d'avui la confecció d'un nou Full de ruta per a la implantació real de la República. Com que aquest any ha estat del tot impossible organitzar un Consell de Territorials, Sectorials i Exteriors, atès el conjunt d'esdeveniments polítics, iniciarem una ronda de debats d'Incidència Política al Territori per poder copsar totes les inquietuds i els objectius que hauria d'incloure aquest nou Full de ruta.

Basant-nos en aquestes aportacions de tot el territori, es confeccionarà una proposta de Full de ruta que serà el que presentarà el Secretariat Nacional per sometre'l al proces d'esmenes previ a l'Assemblea General Ordinària (AGO). Prepararem així la nostra AGO, que ha de tenir lloc per estatuts del gener a l'abril i que el 2018 tindrà lloc tan aviat com sigui possible, probablement coincidint amb la constitució del nou Govern.

L'ANC portarà a terme la seva pròpia acció política per arribar a la restauració del Govern legítim i la consolidació de la República catalana.

Barcelona, 25 de novembre de 2017



Secretariat Nacional

de l'Assemblea Nacional Catalana