dimarts, 28 de novembre del 2017

Cap de setmana musical defensant la Llibertat dels nostres Presos Polítics

Òmnium i Músics per la Llibertat faran un concert aquest diumenge contra la "repressió" de l'Estat





Òmnium Cultural i el col·lectiu Músics per la Llibertat organitzaran un concert simfònic aquest diumenge per rebutjar la "repressió" de l'Estat i demanar l'alliberament dels presos sobiranistes.
En un comunicat aquest dimarts, han explicat que el concert serà gratuït i començarà a les 13.00 hores a la plaça Espanya de Barcelona, i esperen que hi assisteixin 40.000 persones de públic i que hi participin 10.000 músics.
El manifest dels organitzadors expliquen que amb el concert volen "posar la música al servei del compromís i ajudar a estovar la rigidesa, intransigència i autoritarisme amb el qual l'Estat espanyol està responent a la mobilització d'una gran part del poble català".
També defensen "el Govern legítim de la Generalitat", reclamen la suspensió de l'article 155 i de la intervenció de l'autogovern de Catalunya, demanen l'alliberament dels presos sobiranistes i aposten pel dret d'autodeterminació perquè la població catalana pugui decidir el seu futur.
Així mateix, han reivindicat que "l'art, la cultura i la sensibilitat són peces clau per bastir una societat basada en el diàleg, l'empatia, la pau i la democràcia" i veuen en la música un poder transformador.
"Davant la repressió, avui diem més que mai: Fem de la llibertat el nostre himne, fem de la música la nostra veu", han manifestat.

MÉS DE 9.000 MÚSICS CONFIRMATS

Han explicat que ja està confirmada la participació de 9.481 músics, dels quals 3.560 són instrumentalistes i 5.291 cantants, que tocaran peces com Sant Martí del Canigó, Viatge a Ítaca, El cant de la Senyera, L'Estaca, Els Segadors i l'Himne d'Europa, entre d'altres, i que els músics que vulguin participar han d'inscriure's a la pàgina web musicsperlallibertat.cat i es descarreguin les partitures.
Aquest concert se celebrarà l'endemà del Concert per la Llibertat organitzat per l'ANC a l'Estadi Olímpic per demanar l'alliberament dels presos sobiranistes, per la qual cosa han destacat que "configuren un cap de setmana on els músics defensen la llibertat i la democràcia de manera multitudinària i contundent".

Font: m.aldia.cat