dimecres, 30 de març del 2016

Campanya Més Assemblea


L'ANC s'autoegixeix més transparència


Els Estatuts i el Reglament de Règim Intern de l'entitat en l'AGO de Manresa del 17-A

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebra el 17 d'abril la seva IV Assemblea General Ordinària (AGO), que tindrà lloc al Pavelló Nou Congost de Manresa el diumenge 17 d'abril del 2016. En aquesta trobada s'hi actualitzarà el full de ruta de l'entitat, d'acord amb el nou escenari del país, amb un Parlament amb majoria independentista i un Govern decidit a posar les bases per a crear la República.


A dues setmanes i mitja de la celebració de l'AGO, una quarantena d'assemblees territorials han impulsat la campanya MésAssemblea per a reclamar més transparència a l'entitat a l'hora de votar un nou Secretariat Nacional (SN) i aconseguir que l'ANC sigui "més operativa, tingui més presència territorial i estigui més vinculada a les bases".

Una de les membres de MésAssemblea, Natàlia Esteve, ha explicat a El Món que la campanya intentarà aconseguir 2.000 signatures fins aquest dijous per a poder incloure a l'ordre del dia de l'AGO la proposta de modificació dels Estatuts i del Reglament de Règim Intern de l'entitat.

Com que la proposta ha de sortir del SN, i la campanya d'aquestes assemblees territorials és externa a l'òrgan, la manera d'incloure la demanda ha de passar per aquesta recollida de firmes, segons ha detallat Esteve a aquest diari.

Elecció de la presidència
La Meridiana, totalment desbordada
La Meridiana, totalment desbordada   |   JORDI BORRÀS
"Els punts proposats van, sobretot, en la línia d'aconseguir més transparència, més informació dels candidats, per saber a qui s'està votant". D'altra banda, MésAssemblea també proposarà que les actes i les votacions siguin públiques per als membres de ple dret de l'entitat, i que es puguin difondre a través de les seves territorials.

En les esmenes contingudes a la ponència que vol afegir MésAssemblea a l'ordre del dia de l'AGO de Manresa n'hi ha una que proposa que l'elecció dels càrrecs a la presidència i vicepresidència de l'ANC sigui directa.

"Els candidats estaran sotmesos a les mateixes obligacions i incompatibilitats que els candidats al SN i tindran les mateixes possibilitats i mecanismes de promoció de la seva candidatura", diu l'esmena.

Si obté les 2.000 signatures a temps, MésAssemblea encetarà una campanya específica de l'1 al 17 d'abril per garantir que la majoria de les persones que assisteixin a l'AGO de Manresa votin per la millora dels Estatuts i el Reglament de l'ANC.

Bernat Vilaró
Publicat a El Món