dimarts, 23 de febrer del 2016

Dret Civil. Nou pas del Govern

El Govern ultima la desconnexió 
de les lleis civils

L'executiu envia al Parlament el projecte de llei del llibre sisè del Codi Civil Català, que completarà la regulació catalana del dret civil.


El Govern català ha fet avui un pas important per bastir les lleis de la República Catalana en matèria civil. Ha enviat al Parlament perquè l'aprovi el projecte de llei d'obligacions i contractes amb el llibre sisè del Codi Civil Català. Un cop s'aprovi, Catalunya podrà donar per finalitzada la regulació catalana del dret civil, que en paraules del conseller de Justícia, Carles Mundó, significarà que "la legislació espanyola serà subsidiària en l'àmbit civil".


Amb aquest text, l'executiu català disposarà d'un cos legal propi en dret privat, que regularà aspectes de la vida civil com el dret privat, la filiació, les compravendes d'habitatges o fins i tot els contractes de custòdia del territori o les pensions vitalícies.La regulació del dret civil català implica també la integració de les directives europees"per garantir una major protecció a la part més feble dels contractes" i pretén "posar al dia les normes quotidianes". 

El conseller Mundó ha explicat també que, a més de crear un cos propi normatiu català que permetrà abandonar el codi civil espanyol, completar la regulació catalana significarà "poder donar resposta a noves necessitats socials dels catalans, sovint vinculades a la gent gran", i aportarà "més seguretat jurídica en les relacions entre persones privades, ja que quedaran més ben definits els drets i les obligacions de les parts, fet que també facilitarà la interpretació dels contractes per part dels operadors jurídics i pels tribunals", ha conclòs el conseller de Justícia.

Autor : Gemma Aguilera

El Món