diumenge, 7 de febrer del 2016

Amposta 7 de febrer de 2016




Avui hem omplert els carrers d'Amposta.
Hem tornat a fer història. 
Els catalans avui ens hem  tornat a mobilitzar per salvar el riu de tots


Manifestació d'Amposta 7 de febrer de 2016

La marxa ha arrencat poc després del migdia des del parc dels Xiribecs, darrera de l'emblemàtic nus de la Plataforma en Defensa del Riu i d'una pancarta on es podia llegir "L'Ebre sense cabals és la mort del Delta". En tot el recorregut, els manifestants han cridat consignes en defensa del riu com el ja conegut "Lo riu és vida, no al transvasament" o "Es nota, se sent, l'Ebre està present".

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, ha acusat el govern espanyol, i més concretament la ministra Isabel García Tejerina i l'exministre Miguel Arias Cañete, d'aprovar un Pla Hidrològic que només afavoreix grups especuladors. Tomas ha recordat que l'empresa pública que està darrera de la major part dels projectes de gestió de l'aigua a l'estat, Acuamed, està sota investigació per corrupció:


"Tota l'estructura del ministeri de Medi Ambient està sota sospita. El pla hidrològic de l'Ebre està fet d'esquena a les normatives europees, d'esquena al sentit comú i a la gent de les terres de l'Ebre".

Els organitzadors de la manifestació demanen al govern de la Generalitat que no afluixi en el seu suport a la gent de l'Ebre i que mantinguin una postura clara i definida en defensa de la supervivència del tram final del riu.

Participació de l'ANC i Òmnium

L'ANC i Òmnium Cultural han fet una crida a la participació a la concentració. Jordi Sánchez, president de l'ANC, ha assegurat que uns 3.000 membres de l'entitat ens hem desplaçat fins a l'Ebre per participar en la manifestació. L'ANC ha posat a la seva disposició una seixantena d'autocars fins a Amposta.

També hi ha hagut representació del sindicat Unió de Pagesos, per demanar regadius sostenibles i eficients.

Des de l'Aragó s'han desplaçat centenars de persones per protestar per la construcció dels embassaments previstos en el nou Pla.