dimarts, 10 de setembre del 2013

Manifest

MANIFEST DE LA MARXA DE TORXES
10 DE SETEMBRE DEL 2013.
ANC SANT JOAN DESPÍ

Molt bona nit veïns i veïnes de Sant Joan Despí.

Primer de tot, voldríem agrair la vostra participació a la segona Marxa de Torxes a Sant Joan Despí. A continuació tocaria que ara us llegís un manifest predissenyat per a aquest acte, però els companys de l’ANC hem decidit que no ho farem. Volem parlar-vos des del cor; fugint dels estereotips. No volem parlar mes de greuges, de menyspreus, d’opressió, d’espoli,  d’humiliació… No, no ens dóna la gana, ja massa que ho coneixem.  S’ha acabat el temps de lamentar i ha començat el temps de l’acció.
S’ha acabat!. Deixarem de parlar d’humiliació per sentir-nos orgullosos de la nostra “voluntat”, perquè nosaltres hem fet el pas de la rancúnia a la “convicció”.

Perquè com molt bé va dir algú fa molt poc, nosaltres guanyarem la pau amb el nostre exèrcit; els nostres soldats són els treballadors, els científics, els mestres, els emprenedors i amb aquest nostre adn que ens fa ser com som. Aquest adn que s’ha anat modificant al llarg del temps, enriquint-se amb el  d’aquells altres emprenedors vinguts d’arreu i que han fet que aquest poble sigui com és. Perquè som el poble, i el poble es sobirà i poderós. I aquest poble ha triat la il·lusió en comptes de l’odi i ha triat “ser”.

Perquè... sabeu què amics ?: Que volem ser; i sense llibertat no podem ser.
Per tant on és el dubte?
dubtes.......
I si no ho aconseguim? Quan siguem independents, al principi, ho podem passar malament...
I ara, amics? Estem bé? I el que ens espera? Pregunteu als nostres joves, a la nostra llengua, als nostres drets, a la nostra cultura...
Es preferible la incertesa de caminar sols, que la certesa de ser anul.lats si no ho fem.
Be, no llegiré cap manifest; només volem dir-vos: Nosaltres ens ho creiem!!!
I no podem permetre’ns ni un bri de pessimisme.  

Un lema: En comptes de lamentar-te, parla amb el teu veí i explica-li perquè a ell també l’interessa que siguem lliures. En comptes de lamentar-te, aprèn a convèncer els indecisos, participa a les nostres activitats que treballen en aquesta direcció.
No ho dubtis, el moment és ara!.
El procés és una cursa de fons i és ara quan s’acosta la recta final . Cal l’esforç  de tots. Està en joc el nostre país i el futur de moltes generacions, de les generacions que ja són aquí i de les  generacions  que vindran.

Ara toca ser ferms!.
Ni  un pas endarrera!.

Demà, la Via  Catalana  per la Independència.
El món ha de veure que nosaltres ho volem.
Catalunya ens necessita!.

Visca Catalunya Lliure i Independent!.