dimecres, 4 d’abril del 2018

Manifest a favor dels CDR

Divuit entitats sobiranistes denunciem la repressió i la criminalització dels CDR




Divuit entitats sobiranistes, agrupades en la Taula de Coordinació d’Entitats Sobiranistes, hem denunciat la repressió espanyola i la criminalització dels Comitès de Defensa de la República (CDR). Critiquem tant la persecució contra individus, entitats, institucions i mitjans de comunicació que defensen la independència de Catalunya com la vulneració de la llibertat d’expressió.

En un comunicat conjunt, les divuit entitats mostrem una ‘especial preocupació per la voluntat absolutament abusiva de les institucions de l’estat espanyol de criminalitzar organitzacions com els CDR’, i recordem que, independentment de les accions dels CDR, sempre han estat pacífiques.

Les entitats signants sóm l’ANC, Òmnium Cultural, Súmate, ADIC, l’Associació Catalana de Professionals, el Cercle Català de Negocis, el CIEMEN, el Col·lectiu Emma, els Comitès de Defensa de la República, els Comitès Llibertat, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, la Fundació Catalunya Estat, la Fundació Congrés de Cultura Catalana, l’Institut Nova Història, La Fàbrica, la Plataforma per la Llengua i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.

Manifest:
Les organitzacions sota-signants, participants a la Taula de Coordinació d’Entitats Sobiranistes, volen expressar: 1. La més ferma condemna de l’estat d’amenaça i persecució permanent a què s’està sotmetent a organitzacions i persones per part de certes institucions públiques i mitjans de comunicació pel simple fet de defensar -dins de la legalitat vigent- la independència de Catalunya, atemptant greument contra el seu dret a la lliure expressió. 2. Particularment, ens sentim especialment preocupats per la voluntat absolutament abusiva de les institucions de l’Estat espanyol de criminalitzar organitzacions com els CDR (Comitès de Defensa de la República) amb acusacions del tot fora de lloc, amb independència de la valoració que mereixin les formes d’expressió emprades, i que en qualsevol cas han estat sempre pacífiques. Súmate; ADIC-GENCAT (Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes); Assemblea Nacional Catalana; Associació Catalana de Professionals; Cercle Català de Negocis; CIEMEN; Col·lectiu Emma; Comitès de Defensa de la República; Comitès Llibertat; Coordinadora d’Associacions per la Llengua; Ens de l’Associacionisme Cultural Català; Fundació Catalunya Estat; Fundació Congrés de Cultura Catalana; Institut Nova Història; La Fàbrica; Òmnium Cultural; Plataforma per la Llengua; Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes; Sobirania i Justícia; Sobirania i Progrés i Universitat per la República. 

Barcelona, 4 d’abril de 2018
 50è aniversari de l’assassinat de Martin Luther King 

(A l'enllaç hi ha les versions en castellà i anglès)

Font: Vilaweb.cat