dilluns, 7 de desembre del 2015

Eleccions 20 desembre


No és hora que l’ANC demani el vot per a Democràcia i Llibertat i ERC?


Ens agradi o no Albert Rivera té raó quant vol convertir les eleccions del 20-D en unes noves eleccions plebiscitàries: “si tenim un vot més, hem derrotat als independentistes i podem dir que el procés s'ha acabat”. Tenint en compta que la CUP no participa a les eleccions espanyoles i que segons sembla obre la porta a un campi qui pugui dels seus votants, queda clar que tant sols dos partits defensen el procés independentista, Democràcia i Llibertat i ERC, la resta per activa o per passiva s’hi oposen.

Ni tant sols Podemos i els seus satèl·lits regionals aposten clarament per la independència, parlen d’un referèndum “impossible” mai tindran majoria per aconseguir-ho i tant sols defensen la consulta en clau mediàtica. Davant de l’actual situació de “crisi” o manca d’acord entre Junts pel Sí i la CUP per tirar endavant el govern català de transició toca que la societat civil (ANC, Òmnium, AMI i altres), veritables impulsores del procés torni a donar la cara, malauradament el 20-D torna a ser una prova del cotó, o guanyem i seguim endavant o perdem i tenim un nou mur per saltar.

Tant costa que l’ANC i la resta d’entitats de la societat civil instin a votar en clau independentista? No té cap sentit seguir veient passar els fets i seguir en silenci. Tant costa demanar el vot per Democràcia i Llibertat i ERC? Els únics vots en favor de la independència.

Editorial Directe.cat
dilluns 7 de desembre de 2015