dijous, 14 de maig del 2015

Crida de l'ANC



L'ANC fa una crida a omplir els balcons d'estelades per la prohibició de la Junta Electoral Central.
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a omplir els balcons d'estelades en resposta a la decisió de la junta electoral espanyola ordenar la retirada de les estelades que estiguin penjades en edificis i espais de titularitat pública. L'entitat ha piulat: 'Canviem el prohibim per l'omplim: Omplim els balcons d'estelades. Omplim les urnes de vots.'
Per la seva banda, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha lamentat a través d'un comunicat la resolució de la junta electoral. També ha animat els ajuntaments a treure-les 'només en el cas dels edificis que esdevinguin locals electorals'. A banda, l'entitat adverteix que les estelades tornaran a onejar als ajuntaments associats a l'AMI i als locals municipals un cop finalitzat el període electoral. Finalment, l'AMI fa un crida als 'ciutadans que així ho desitgin' a penjar l'estelada als balcons dels seus habitatges. 


Interpretacions


L'ordre de la junta electoral espanyola estableix que durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir de manera estricta la neutralitat política i per tant, 's'han d'abstenir de col·locar en edificis públics i locals electorals' símbols que puguin considerar-se partidistes. També ordena que s'han de retirar els que 'haguessin estat col·locats abans de la convocatòria electoral'. Aquest criteri, acaba la resolució, 'resulta aplicable a les banderes objecte de consulta'.

En canvi, la interpretació que fa l'AMI, segons ha explicat a l'ACN, és que la resolució ordena a treure les estelades 'només dels edificis que esdevinguin locals electorals', per la qual cosa ha recomanat als ajuntament que acatin aquesta ordre concreta quan se'ls notifiqui.
Font: Vilaweb