dilluns, 19 de setembre del 2016

Per haver posat les urnes..


Homs al jutge:
 ‘He defensat la legalitat del que vam fer
 i ho tornaríem a fer’




L’ex-conseller de Presidència i portaveu del Partit Demòcrata Català al congrés espanyol, Francesc Homs, ha declarat avui davant del Tribunal Suprem espanyol per declarar pels presumptes delictes de desobediència, malversació i prevaricació per haver ajudat l’organització de la consulta del 9-N. Segons que ha explicat posteriorment, ha defensat davant del jutge la legalitat de la consulta del 9-N i ha dit que ho tornarien a fer. ‘El què vam fer seguia el mandat democràtic del Parlament de Catalunya, facilitàvem la participació ciutadana i l’exercici de la llibertat d’expressió, un dret fonamental’, ha dit.

Homs ha qualificat d’anòmala la citació que va rebre, ja que deia que si no s’hipresentava seria detingut tot i la seva condició d’aforat. ‘Sembla que això ha estat un error’, ha dit.

També ha dit davant del jutge que les principals institucions de l’estat estan actuant de manera arbitrària en tot allò relacionat amb el procés d’independència català. ‘Tenim la impressió que les principals institucions de l’estat en particular en relació al 9-N, estan actuant de manera arbitrària i fent seguidisme al PP’ ha comentat, i ha afegit: ‘No ha actuat com un estat de dret i democràtic hagués hagut d’actuar.’

El jutge li ha demanat si ratificava el que va explicar davant del TSJC el mes de març. Homs ha confirmat que ho ratificava i ha afegit que ho feia amb més energia després de les converses filtrades entre el ministre de l’Interior espanyol en funcions i el director de l’OAC. Finalment, Homs ha dit al jutge que li semblava més aviat un procés polític que no pas jurídic: ‘Tens la sensació que la sentència ja està dictada’.

Font: Vilaweb