dissabte, 17 de setembre del 2016

Declaracions de Neus Munte

"Caldrà prendre decisions importants els pròxims mesos"



La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, s’ha referit a la imminent declaració davant el Tribunal Suprem del seu predecessor en el càrrec i actual portaveu del PDC a Madrid, Francesc Homs, per la seva actuació en el 9-N. ‘Serà el primer cop que un ex-membre del govern declararà al Suprem per haver donat veu als ciutadans. És molt greu’, ha assenyalat Munté a Catalunya Ràdio. Igualment, la consellera de la Presidència ha alertat d’una clara ‘acceleració en el cas del 9-N’ i també ha avisat que ‘pensar en la situació actual d’Artur Mas o de les conselleres em sembla inaudit’.

Pel que fa al trencament amb Espanya i una possible desobediència, la consellera de la Presidència ha obert la porta en un futur a fer passos com deixar de pagar impostos a l’estat. ‘Hi haurà moments que s’hauran de prendre decisions importants, com aquesta’, ha reconegut Munté. ‘Estem davant d’una societat madura que sap quin moment estem vivint i quines respostes s’han de prendre’, ha continuat la consellera de la Presidència, que seguidament ha matisat. ‘Més que demanar això a la ciutadania, els ho explicarem i bé. I llavors sabran què han de fer’, ha precisat Munté, que finalment ha mostrat dubtes davant la voluntat de la CUP de convocar una vaga general com a protesta contra l’estat. ‘La vaga general pot quedar molt circumscrita a un àmbit molt determinat, és més interessant les mobilitzacions transversals’, ha conclòs la consellera de la Presidència.

‘El referèndum és el millor instrument per verificar unes majories i amb uns efectes clars davant la comunitat internacional’, ha reflexionat en veu alta la portaveu del govern. Preguntada sobre el RUI, Munté remarca que ‘caldria crear un nou marc jurídic que ara no existeix per poder fer aquesta consulta’. ‘Ara estem treballant per eixamplar la majoria social independentista perquè volem que una majoria estigui còmode amb la situació’, ha manifestat Munté

Font: Vilaweb