dijous, 17 de març del 2016

Les lleis de la desconnexió

La primera de les tres lleis de la desconnexió comença a caminar

El Parlament posa en marxa la ponència per redactar la llei de l'Administració Tributària Catalana. Els diputats tenen tres mesos per presentar un text



La comissió d'Economia i Hisenda del Parlament, presidida pel demòcrata Antoni Castellà, ha nomenat aquest dijous al migdia la ponència redactora de la llei de l'Administració Tributària Catalana, una de les tres "potes clau" de la desconnexió. De moment, només hi participaran Junts pel Sí (JxSí) i la CUP, com ja s'havia anunciat. Tot amb tot, Castellà ha reiterat la invitació a la resta de formacions a sumar-se al procés de redacció de la llei sempre que ho desitgin.
Els redactors de la llei seran, per part de JxSí, Maria Senserrich i Roger Torrent. I, per part de la CUP, Anna Gabriel i Eulàlia Reguant. Torrent, en nom de JxSí, ha assegurat que estaven "satisfets per poder començar a treballar".
Ara, aquests quatre redactors tindran tres mesos per presentar un text a l'hemicicle. Si finalment el text assoleix aquesta fase parlamentària, Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) s'ha compromès llavors a implicar-s'hi.

A banda de la llei de la hisenda, les altres dues lleis que les forces independentistes veuen essencials per redactar durant aquesta legislatura sónla de Règim Jurídic i la de Protecció Social. Si la llei de la hisenda depèn de la comissió d'Economia, la del règim jurídic ho farà de la comissió de Governació -presidida pel cupaire Joan Garriga Nana-, i la de protecció social catalana, de Treball -presidida pel republicà Bernat Solé.

Font: El Món