divendres, 18 de març del 2016

Dijous Sectorials a Marina





“L’eix social és indestriable de l’eix nacional, no podrem millorar si no tenim les eines per decidir”






Ahir dijous 17 de març es va celebrar una nova sessió dels ‘Dijous Sectorials’ en la qual Francesc Sánchez Benas, coordinador de la Sectorial d'Empresaris per la Independència (ExI), Montserrat Rosell, empresària i vocal de la Junta d'ExI, Francesc Heredia, empresari i secretari de la Junta d'ExI, es van encarregar de conduir la xerrada i el debat posterior articulat sota el títol: ‘Catalunya. Proposta empresarial de futur’.


Algunes de les principals conclusions a les quals van arribar els ponents van ser que amb la crisi l’Estat espanyol ha perdut l’oportunitat de fer canvis estructurals i ha provocat estralls a les pimes. Per tant, van coincidir, cal un Estat que gestioni de manera eficient els recursos i legisli en funció de les necessitats de les persones i el teixit productiu del territori.


L’anàlisi de la situació actual es va centrar en les conseqüències de la crisi (augment de la morositat, precarietat laboral i caiguda del consum) i la constatació que els factors que estan afavorint una millora són circumstancials i poden fallar (abaratiment del preu del petroli, augment de mercats emergents, etc...).


En definitiva, i segons els ponents, “l’eix social és indestriable de l’eix nacional, no podrem millorar si no tenim les eines per poder decidir. L’alternativa a la independència no és quedar-nos com estem: el cost de la dependència serà més impostos, més retallades, més ofec per la reducció del dèficit i més control a través del FLA”.


El debat es va poder seguir –com tota la resta de sessions dels ‘Dijous Sectorials’-, a través de Twitter amb l’etiqueta #DijousSectorials i a través del canal d’streaming de l’Assemblea: http://www.assemblea.cat/directes. Els Dijous Sectorials neixen amb la intenció d’ampliar i millorar el nostre argumentari, compartint la feina que estan duent a terme les Assemblees Sectorials.