dimecres, 6 de desembre del 2017

Arribant a Bruse·les

Catalunya capital Brusel·les

A la mateixa hora que el candidat de JuntsxCat celebrava l'acte de campanya en un hotel de la ciutat, milers de persones es dirigien cap a Brussel·les en autocars, avions i en vehicles privats. Les entitats sobiranistes han organitzat 250 autocars i han fletat 5 avions, però no han estat els únics a organitzar el viatge per acudir a la manifestació. De fet, centenars de catalans, aprofitant precisament el llarg pont de la Constitució passegen ja pels carrers de la ciutat que de sobte apareixen plens d'estelades. 
"L'Estat espanyol té por"

La convocatòria coincideix a més amb la decisió de la Justícia espanyola de retirar l’euroordre contra els membres del Govern exiliats a Brussel·les. El president ha esperat fins aquest matí per valorar aquesta decisió que es va conèixer ahir, dimarts. En una roda de premsa ha atribuït la marxa enrere del Suprem a la por de l’Estat espanyol perquè les lleis europees prohibeixen la persecució política. “L’Estat espanyol té por de la mirada del món”, ha conclòs.

La retirada de l'euroordre s'ha convertit en un valuós argument per al president a l'hora de denunciar la persecució i la repressió que pateix el Govern, una mena d'admissió implícita de l'executiu espanyol que la seva estratègia és indefensable a Europa. Per la tarda, en el mateix hotel, però ja durant el míting, Puigdemont ha advertit que aquesta circumstància situa Espanya fora de la UE. “Pensen que empresonant i vexant a tots nosaltres estaran empresonant les nostres institucions i els nostres anhels i per aquí no passarem”, ha advertit.
Els protagonisme dels presos

De fet, el relat dels consellers Jordi Turull i Josep Rull sobre el tracte que han rebut a la presó s'ha sumat ja en la campanya de JuntsxCat a la denúncia dels abusos contra l'independentisme. Puigdemont ha insistit a retreure les vexacions que han denunciat –“se’t trenca el cor i el glaça l’ànima escoltar-los”, ha lamentat-, però també el fet que els policies i funcionaris responsables d'aquestes actituds segueixin en actiu per l’argument que “per sobre dels drets humans està l’ordre constitucional”.

Aquesta tarda ha estat el conseller Raül Romeva qui ha explicat el seu pas pel centre penitenciari en un míting d'ERC a Valls i ha denunciat que és immoral i indigne que es retingui a la presó el vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn i el responsables de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, amb la falsa acusació de promoure revoltes violentes.

Romeva ha advertit que no es pot permetre que "davant la manca d'arguments i de sentit comú" s'inttt¡enti construir un relat fals, del qual ha responsabilitzat el bloc del 155, i que "afecta el cor de quatre persones que són fonamentalment bones". "Això va de memòria i dignitat", ha proclamat.

Font; El Nacional,cat