diumenge, 29 d’octubre del 2017

No a la intromissió amb aires de legalitat




Ahir vam aconseguir una fita decisiva: fer néixer la República Catalana. El compromís de la gent amb els seus representants i les seves institucions, tothom mentalitzat a resistir pacíficament un nou dia de violència policial, va assegurar la Declaració d'independència al Parlament i va acompanyar el Govern de la República en les seves primeres hores.


Ara comença la reacció de l'estat espanyol. No respectarem la seva intromissió amb aires de legalitat, les seves decisions profundament antidemocràtiques, com pretendre substituir un govern republicà per gent que els catalans no hem votat i dissoldre el Parlament. Combatrem els intents de detenció. Ignorarem la seva propaganda. Tractaran de tirar endavant la seva pantomima electoral, que es demostrarà impossible d’executar en un territori que no controlen. Estats més consolidats considerarien aquestes intromissions com un veritable cop d’estat. Sabem que no se’n sortiran.

El president de l'Assemblea, Jordi Sànchez, ens va demanar saviesa, coratge i unitat. El president de la República, Carles Puigdemont, ens ha demanat paciència, perserverança i perspectiva. Defensarem la República oposant-nos cívicament a l'aplicació de l'article 155. Preservem-nos de la repressió i de les amenaces, amb una persistent conducta cívica i pacífica. No tenim ni volem la raó de la força.

No avancem, en aquest missatge, el que farem com a Assemblea, fora d'una qüestió. Recordem al personal de l'administració pública que les mesures que Mariano Rajoy ha derivat de l'article 155 són il·legals.

Llum als ulls i força al braç!