dimarts, 28 de juny del 2016

Donem suport als que ho van fer possible 9N

48 hores després de les eleccions, Espanya torna a la càrrega!

"Sentim indignació de pertànyer a un Estat que considera que posar les urnes i consultar els ciutadans és delicte. Els 62 diputats i els ciutadans que representem volem fer explícita la nostra solidaritat i suport a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, i a l'expresident Artur Mas. Això encara ens dóna més força per materialitzar el mandat democràtic del 27S". ‪#‎9N‬


Declaració de Junts Pel Sí


Lluís Llach contra el judici del 9N

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, ha dit a 'L'oracle' de Catalunya Ràdio que els catalans hauran de demostrar al món la seva indignació si, finalment, la consulta del 9-N acaba amb un judici. "La responsabilitat que aquest judici serveixi per mostrar al món la necessitat d'agafar la porta de sortida de l'Estat dependrà, bàsicament, de nosaltres. També de la ciutadania dependrà que, de manera cívica, com sempre, en el carrer hi ha hagi les demostracions necessàries de suport, no només a uns polítics, que també, sinó també a una idea de democràcia", ha assegurat. 


Sànchez ha recordat que l'actuació dels magistrats és imprevisible ara que el govern de Mariano Rajoy ha posat en marca la maquinària judicial. El líder independentista ha afirmat que, un cop el govern espanyol ha tancat la porta, cal tornar a plantejar el referèndum sobre la independència i posar l'estat contra les cordes. De fet, ha dit que "hi ha les condicions per refer una gran aliança d'aquest 75% o 80% de la ciutadania que està favor del referèndum". Segons Sànchez, el referèndum podria ser la decissió que reforcés la culminació del procés, i aquesta serà la proposta del secretariat nacional de l'ANC que es votarà en assemblea per plantejar un únic full de ruta.