diumenge, 22 de maig del 2016

Plenari SN a Ripoll



TRIA DELS CÀRRECS ORGÀNICS
 DE LA NOVA ANC DESPRÉS DE LES ELECCIONS



Els membres del Secretariat Nacional de l’ANC escollits en les últimes eleccions, es van reunir a Ripoll ahir dissabte, per celebrar el primer plenari, amb caràcter constituent, en el qual s’han escollit els quatre càrrecs orgànics de l’entitat.




La nova secretària, Eulàlia Subirà, va presentar els noms del president Jordi Sànchez, vicepresidenta Natàlia Esteve i tresorer Marcel Padrós que encapçalaran un equip de 77 secretaris i secretàries que s’han conjurat per dirigir l’entitat durant el procés constituent de la nova República Catalana.




Durant les pròximes setmanes es constituiran les comissions de treball i se seguirà empenyent per complir l’objectiu d’assolir una nova República més justa, moderna i democràtica.

Aprofitant la presència a Ripoll, Jordi Sànchez ha utilitzat la pinya com a “símbol del que cal fer ara des del secretariat”, tot explicant que avui “a banda d’escollir càrrecs hem començat a treballar”.

Es va acceptar de forma unànime que prosperés, en cada cas, la candidatura més votada. Sànchez va revalidar la seva presidència per 40 vots a favor enfront dels 35 que es va emportar Liz Castro. Unes majories que es van repetir en la tria del tresorer, de la secretària i de la vicepresidenta, a través del mateix sistema d’elecció. .

Després de la reunió a porta tancada, Liz Castro i Jordi Sànchez van comparèixer conjuntament amb tot el secretariat com a mostra d’unitat tot i reconèixer que les discrepàncies públiques entre membres de la cúpula havien anat massa lluny. “Dividits només ens barallem, hem de parar de fer això”, va dir Castro, mentre Sànchez afegia: “Tots hem fet coses que no han estat encertades, però per sobre d’aquests errors hi ha la voluntat inequívoca de saber encarar el repte que tenim en el futur”. 

La direcció va ser capaç de pactar un sistema de votació diferent a la majoria de dos terços per escollir president. Es van necessitar fins a dues votacions per escollir president, vicepresidenta, tresorer i secretària, que van anar precedides d’intervencions dels candidats per respondre a les preguntes dels membres de la direcció. “Hi va haver autocrítica”,

La sorpresa del dia, però, va ser Natàlia Esteve -la representant territorial més votada de Barcelona-, que va ser triada nova vicepresidenta. La Natàlia Esteve és una de les impulsores del moviment Més Assemblea que va propugnar la major part de reformes als estatuts que es van aprovar a l’assemblea general del 17 d’abril a Manresa. Bona part d’elles anaven encaminades a millorar la comunicació amb les territorials i a un control més elevat de les decisions de la direcció.

D’altra banda, també es va decidir crear una comissió d’estudi per impulsar canvis de funcionament intern. Una part del SN demanava modificacions en el sistema d’elecció del secretariat permanent, el nucli dur de la direcció que gestiona el dia a dia, i en la manera d’escollir els coordinadors de les comissions amb què s’organitza l’entitat. “Cal evitar els regnes de taifes”, responsabilitzant el sistema actual de la creació de faccions. Sigui com sigui, els 77 membres de la nova cúpula tenen el repte de posar fil a l'agulla per encarar els mesos decisius del procés sobiranista.