dissabte, 9 d’abril de 2016

Migració i encaix

L’ANC reflexiona sobre la migració 
i el seu encaix en la Catalunya del futur


Ho ha fet durant unes jornades que han reunit experts d'aquest àmbit

La sectorial d’immigració de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reunit aquest dissabte experts d’aquest àmbit a la Casa del Mar de Barcelona, en el marc de les ‘II Jornades sobre immigració i ciutadania’. L’espai ha servit per reflexionar sobre la migració i el seu encaix en la Catalunya del futur.

L’acte s’ha dividit en dues parts, la primera a càrrec de professionals, acadèmics i representants institucionals i la segona a càrrec d’entitats relacionades amb la immigració, i ha comptat amb la presència del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya Oriol Amorós, que ha insistit en la idea que ‘Catalunya som tots’.

Els resultats d’aquesta jornada ‘serviran com a propostes per a bastir els eixos de les polítiques de ciutadania del futur d’una Catalunya pròspera, justa i moderna’. En aquesta línia, Saoka Kingolo, portaveu de la Sectorial d’Immigració de l’ANC ha explicat que vol viure en una Catalunya sense lleis repressives contra les persones immigrades, i sense centres d’internament de caràcter penitenciari. ‘Estem per aquest procés perquè volem viure en un país socialment més just, econòmicament més pròsper i culturalment més ric i divers. La situació actual no ens permet ni viure ni projectar en el nostre futur’, va afirmar Kingolo.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Víctor Hurtado (historiador), Míriam Acebillo, Beatriu Guarro (SOS Racisme), Hugo Colacho (FAIV), Raül Martínez (Taula Tercer Sector), Maria Dantas (CONFAVC) i M’Hamed Abdelouahed (comunitat amaziga de Catalunya).