diumenge, 30 d’octubre del 2016

Una volta de clau més...


El TC avala la reforma legal 
que li atorga poders 
per suspendre polítics

La vice-presidenta del TC, Adela Asúa, ha dimitit com a ponent de la resolució perquè considera la reforma inconstitucional



El Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha acceptat els poders coercitius i sancionadors que li atorguen la reforma legal feta pel PP. D’aquesta manera, el tribunal podrà suspendre i apartar aquells càrrecs públics que no acatin i desobeeixin les seves resolucions.

El recurs presentat pels governs de Catalunya i el País Basc contra la mesura l’havia deixat fins ara en suspens. A partir d’ara, després de donar-hi llum verda, el TC podrà fer ús d’aquestes atribucions. De totes maneres, això no vol dir que se’n faci un ús immediat.

Un procés difícil
Tanmateix la decisió d’aprovar la reforma no ha estat unànime i s’ha trobat més dificultats de les esperades. Segons que avança La Vanguardia, la magistrada basca Adela Asúa (vice-presidenta de l’òrgan) ha dimitit com a ponent de la resolució perquè considera que és inconstitucional. Asúa s’ha quedat en solitari defensant aquesta posició i serà substituïda per Pedro González Trevijano.

Més acusacions contra Forcadell
Les acusacions contra Carme Forcadell per permetre la votació sobre les conclusions de la comissió del procés constituent es podrien ampliar aviat. També és possible que es presenti una nova querella en contra seva —el TSJC ja en va acceptar una de la fiscalia espanyola el dia 25—, ja que el govern espanyol ha presentat un nou recurs sobre la votació.

Puigdemont critica la mesura
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat en un piulet la decisió del TC d’acceptar els poders coercitius i sancionadors atorgats pel PP. El president ha recordat que ‘El Consell d’Europa ha qüestionat seriosament la independència del sistema judicial espanyol’. I que la resposta és aquesta.


Font: Vilaweb