dilluns, 3 d’octubre del 2016

Resposta a la petició de la Fiscalia








És un gran honor ser processat 

per aquests poders espanyols




L'expresident del Govern de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta de l'executiu Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau han comparegut aquest dilluns a la tarda després de conèixer la petició de la Fiscalia pel cas del 9-N. Des de la seu del PDECat, i acompanyats per Francesc Homs, els tres processats han reafirmat que el 9-N no va ser cap delicte, sinó "un gran acte de democràcia", i han reiterat que "ho tornaríem a fer".

Mas ha afirmat que, per "un demòcrata, un català i un sobiranista com jo, és un gran honor ser processat per part d’aquests poders espanyols per haver escoltat la gent, per haver actuat en conseqüència, per haver posat la cara, per no haver calculat les conseqüències personals o de partit, per haver traduït en fets el clam de la gent".


A més, Mas ha criticat la falta de separació de poders a l'Estat. El president del PDECat ha deixat anar que les paraules d'aquest dilluns de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, "les podria haver dit un ministre de Franco". "En una separació de poders un governant no pot dir que algú ha incomplert la llei fins que no hi hagi sentència ferma d’un tribunal", ha explicat Mas, que ha afegit que "els traeix el subconscient".


Tot i que Mas ha apuntat que "cal confiar que la justícia faci honor al seu nom", el president del PDECat ha explicat que si el condemen anirà "a tot arreu on calgui" per defensar el que va fer. "No pararé, és una autèntica salvatjada el que estan fent", ha sentenciat.


En aquest sentit, Mas ha justificat que ningú amb un mínim de tarannà democràtic podria compartir l'actitud del govern espanyol pel cas del 9-N, "excepte que no formis part d'un Estat amb tics predemocràtics, que és el que es veu".


Akelarre i urticària

Mas, Rigau i Ortega han reivindicat la "festa democràtica" del 9-N, que va comptar amb 40.000 voluntaris. Amb contundència, l'expresident del Govern ha deixat anar que el govern espanyol volconvertir "en un gran Akelarre judicial" el procés participatiu. "Això és una autèntica cadena de despropòsits, han anat al límit perquè la pena és la màxima que els permet el codi penal", ha valorat Mas.


No hi ha hagut metàfores marineres, però sí que l'actual president del PDECat ha comparat l'acció de l'Estat amb una reacció cutània. Segons ha dit, al govern espanyol i a determinada gent dels cercles de poder de Madrid "això de la democràcia i de la separació de poders els produeix autèntica urticària, no els grada. I si la democràcia porta accent català la urticària passa a ser irritació general de la pell", ha conclòs.


D'altra banda, i pel que fa al ritme del procés sobiranista, Mas ha assegurat que el referèndum vinculant que ha anunciat Carles Puigdemont és la millor eina possible, i s'ha dirigit a l'Estat per advertir que "no ens quedarem quiets, això no ens aturarà", en referència a l'acció judicial. "Volen espantar-nos i que ens fem fonedissos, però no ho aconseguiran", ha rematat.


Al seu torn, Ortega ha reafirmat que tornaria a actuar com va fer el 2014, i Rigau ha dit que "poden jutar el 9-N, però no ens el poden robar".

Font: El Món.cat