divendres, 11 de desembre del 2015

Article d'en Ramon M Piqué



Si tu no hi vas...



Si tu no hi vas, ells hi tornaran, i amb tota la força del món. Si tu no hi vas, hauràs d'aguantar l'insuportable somriure burleta de Soraya Sáenz de Santamaría quan digui que ara sí, que la comunitat autònoma on vius pot rebre la paga setmanal. Si tu no hi vas, el Govern del teu país haurà de seguir demanant caritat a Cristóbal Montoro per rebre els teus diners, prestats, i amb interessos. Si tu no hi vas, hauràs de suportar el sermonet colonial i paternalista de Jorge Fernández Díaz sobre el seny de los catalanes.
Si tu no hi vas, la N-340 seguirà sense arreglar, i els accidents d'aquells trams sense evitar. Si tu no hi vas seguiran faltant inversions en infraestructures. Si tu no hi vas hi haurà AVE a Burgos però el Rodalies que et porta a la feina seguirà arribant amb retard. Si tu no hi vas no vindrà el corredor mediterrani. Si tu no hi vas, 40 milions d'euros seguiran volant cada dia de l'any de Catalunya a España, per no tornar mai més. 

Si tu no hi vas, se seguiran aprovant lleis mordassa i lleis Wert, seguiran les agressions sistemàtiques l'escola catalana, a la nostra llengua, a la nostra cultura i a la nostra convivència. Si tu no hi vas, seguiran dient-te nazi, feixista, boig, separata, fracturador i corrupte cada dia de la setmana en alguna cadena de tv espanyola. Tot això mentre, amb cara greu, Rivera, Arrimadas, Girauta, Iglesias o Errejón van fent que sí amb el cap. 

Si tu no hi vas, patiràs un Estat en contra que no pot enviar-te els tancs, però si pot enviar-te jutges, fiscals, la UDEF i alguns periodistes. Si tu no hi vas, seguiran castigant-te per allò que votes. Si tu no hi vas, et seguiran refregant per la cara un Estado de Derecho, el seu, que no tolera que pensis diferent. Si tu no hi vas, diran que el procés d'independència s'ha acabat (de fet ja ho han dit). Si tu no hi vas, aniran a pel president de la Generalitat per posar unes urnes de cartró. I després aniran a per la Mesa del Parlament de Catalunya. I després, potser aniran a per tu (de fet ja ho han fet). 

Tot això, si tu no hi vas, esclar. Perquè, aquest 20D hi tornaràs, oi? 

PD. Si tu no hi vas, perquè estàs cansat o votar un altre cop et fa mandra, pensa en algú. Jo he fet aquest article pensant en el pare, patriota de primera hora, que avui fa 75 anys; va néixer el 1940, quan la dictadura tot just començava. El dia 20 de desembre anirà a votar per la independència de Catalunya, com sempre i en cada ocasió que ha pogut fer-ho. Com tu, espero.

Ramon M. Piqué
El Mon