divendres, 18 de desembre del 2015

Resum de la setmana






LES EMPRESES QUE MARXEN I LES EMPRESES QUE VENEN
Dilluns 14 de desembre de 2015
 Fa moltes setmanes que sentim declaracions sobre la fuga d’empreses de Catalunya a causa del procés. Moltes d’aquestes opinions són interessades i parcials i la millor manera de contestar és amb dades i exemples concrets: sense anar més lluny, aquesta setmana Amazon ha anunciat que instal·larà al Prat el seu centre logístic de distribució per al sud d’Europa.

 ELS EMPRESARIS I EL PROCÉS 
Dimarts 15 de desembre de 2015 
També sentim dir que els empresaris tenen por als canvis i són conservadors; un exemple que ho desmenteix és el del president de la patronal vallesana CECOT, Antoni Abad, qui dimarts va recordar que la seva patronal sempre ha defensat el dret a consultar la ciutadania com un element de qualitat democràtica. 

HI HA TRENS QUE NOMÉS PASSEN UN COP A LA VIDA 
Dimecres 16 de desembre de 2015 
Els usuaris de Rodalies RENFE han patit aquesta setmana una nova Odissea per poder desplaçar-se. La xarxa ferroviària es desenvolupa de forma centralitzada i menysté l’economia i els treballadors. Mentre els 60.000 afectats pateixen retards crònics, el ministeri de Foment inaugura la línia d’AVE entre Madrid i Zamora en què només hi ha pujat 30 persones.

 UNITAT D’ACCIÓ A MADRID
 Dijous 17 de desembre de 2015 
Des de l’Assemblea vam reunir als partits sobiranistes i a les entitats per demanar-los unitat d’acció a Madrid després de les eleccions del 20D per a defensar el mandat democràtic del 27S i donar suport a totes les accions i decisions que emanin de les institucions catalanes.

 VINGUEM D’ON VINGUEM, ENS IMPORTA ON ANEM
 Divendres 18 de desembre de 2015 
El dia internacional del migrant és una bona ocasió per recordar que “vinguem d’on vinguem, ens importa on anem” i que la República Catalana només la farem si la fem entre tots. Com recorda el Director General per la Immigració, Xavier Bosch, en aquest article: “Catalunya, com a futur estat independent, ha de tenir un posicionament clar: ser un país obert”