divendres, 14 de juliol del 2017

La nova Consellera d'Educació és membre de l'ANC

La secretària nacional Clara Ponsatí, 
nova consellera d'Ensenyament




El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha celebrat avui la remodelació del Govern de la Generalitat. Sànchez ha qualificat el canvi de "necessari quan falten 80 dies pel referèndum", i ha volgut "agrair l'honestedat i valentia dels consellers que han decidit deixar la seva responsabilitat per assegurar més cohesió al govern".

Sànchez ha afegit que el nou govern de Carles Puigdemont envia un "missatge clar i inequívoc que res ni ningú podrà aturar la preparació ni execució de l'1 d'octubre", i ha afegit que el nou equip "respon a conviccions sòlides i responsabilitat demostrada."

La nova consellera Clara Ponsatí deixa el secretariat nacional de l'ANC

L'Assemblea Nacional Catalana celebra el nomenament de Clara Ponsatí com a consellera d'Ensenyament del Govern de Catalunya. Ponsatí ha enviat la seva renúncia al secretariat nacional de l’ANC aquest matí per poder acceptar la nova responsabilitat. Ponsatí és doctora en economia per la Universitat de Minnesota, dirigeix l’Escola d’Economia i Finances a la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) i forma part de l’Institut d’Anàlisi Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els seus camps de recerca han estat la teoria de jocs, la negociació i la resolució de conflictes. També ha estat catedràtica a més universitats de prestigi, com ara Georgetown, Toronto i San Diego (Estats Units) i va dirigir el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) entre el 2006 i el 2012. A més, ha publicat articles acadèmics i llibres sobre economia.

Ponsatí va ser la víctima d’una de les maniobres polítiques espanyoles que els últims anys han posat en dubte la igualtat dels ciutadans i la llibertat d'opinió. L’any 2012 ocupava la càtedra Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown i, arran del creixement de l’independentisme, l’ambaixada i el govern espanyol van pressionar perquè no li renovessin la plaça, malgrat la voluntat de la universitat perquè Ponsatí hi continués.