dilluns, 1 d’agost del 2016

Comunicat de rebuig de la judicialització de la política











L’ANC, Òmnium i AMI rebutgen
 la judicialització de la política 
que practica l’Estat


L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per Ia Independència manifesten una vegada més el seu rebuig a la judicializació de la política que practica l’Estat en el conflicte polític amb Catalunya. Les entitats sobiranistes denuncien la utilització que fa el govern espanyol del Tribunal Constitucional com a arma política contra el procés català i reclamen sentit democràtic a les institucions de l’Estat espanyol, així com respecte per la majoria parlamentària sorgida de les eleccions del 27 de setembre de 2015.

L’ANC, Òmnium i AMI reiteren el seu suport a les institucions pròpies i als seus representants electes, i els insten a seguir endavant amb el procés democràtic d’independència. Així, manifesten que seran al costat del Parlament de Catalunya i de la seva presidenta, Carme Forcadell, per defensar-los d’aquests atacs. Les tres entitats rebutgen frontalment que Carme Forcadell, presidenta del Parlament i expresidenta de l’ANC, i els membres de la Mesa siguin amenaçats pel Govern espanyol i puguin ser inhabilitats per seguir el reglament parlamentari i obeir el mandat democràtic sorgit de les urnes.

D’aquesta manera, l’Estat espanyol demostra un cop més la manca de voluntat de diàleg i d’entesa amb Catalunya i evidencia la judicialització de la política com a pràctica habitual per intentar obstruir el dret a decidir sobre la independència dels catalans. L’ANC, Òmnium i AMI demanen també a totes les forces polítiques i col·lectius amb sentit democràtic de l’Estat que no avalin aquesta via d’amenaces i donin suport a una solució acordada que passi per un referèndum d’independència.

En aquest sentit, recordem que la concreció d’una data i una pregunta per a l’exercici del dret a decidir que tenen tots els ciutadans amb la celebració d’un referèndum sobre la independència és l’única via per evitar una col·lisió institucional i per retornar a la via política i democràtica la solució del futur polític de Catalunya.