dijous, 20 de novembre del 2014

El culebrot continua...

Comunicat sobre la decisió del fiscal general de l’Estat


Davant la decisió del fiscal general de l’Estat de presentar una querella contra el President del Govern, Artur Mas, la Vicepresidenta Joana Ortega, i la Consellera Irene Rigau, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol:

-Denunciar l’enèsim atac de l’Estat espanyol a l’autogovern i a les llibertats democràtiques a Catalunya, en aquest cas intentant reprimir per la via judicial els representants legítims dels catalans i les catalanes.


-Mostrar tota la solidaritat al President Mas, la Vicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau davant d’aquest nou atac.

-Remarcar la manca de qualitat democràtica de l’Estat espanyol, que utilitza les lleis com a eina per coartar la llibertat d’expressió d’una societat, i que es querella contra els representants polítics que han posat les urnes per tal que els ciutadans es puguin expressar lliurement. Una actitud antidemocràtica que s’agreuja tenint en compte el recent exemple del Regne Unit i el referèndum escocès.

-Reiterar que el cas torna a deixar clara la impossibilitat de trobar cap encaix polític de Catalunya dins Espanya. Ni hipotètiques terceres vies ni futurs canvis de majories al congrés espanyol ofereixen cap possibilitat real de resoldre satisfactòriament el conflicte polític existent, la solució del qual ha de passar per unes eleccions plebiscitàries amb un mandat democràtic clar amb el que actuar. Només d’igual a igual, d’estat a estat, hi podrà haver una relació política positiva entre ambdues parts.
-L’ANC estarà amatent a les novetats sobre la futura querella, per tal d’actuar, pacíficament i democràtica, en defensa dels representants legítims de Catalunya.

Assemblea Nacional Catalana, 20-11-2014