divendres, 28 de juny del 2019

CARTA DEJORDI CUIXART DES DE LA PRESÓ


Estimadíssims tots,
De nou us escric des de Catalunya. Amb poques hores n’hem tingut prou per sentir la solidaritat de tots vosaltres. Gràcies infinites. 
L’apropament de presos polítics no és més que un reflex de la regressió democràtica de l’Estat. Ens volen desanimats i rendits, i per això les sentències seran dures i ens doldran. Però creieu-me, només hi ha un camí i és fer-ho junts.
Recordem que cap conquesta social no ha estat mai regalada. Si no ens planyem, si no renunciem a compartir-ho tot, si ens sabem units i actuem de manera generosa i empàtica, ens en sortirem. Però ho hem de fer des de la coherència i la determinació, amb la cultura com a principal element de cohesió social i la democràcia sense cap límit.
Socis i sòcies d’Òmnium Cultural, el nostre únic enemic és la por. La por de viure. Que mai més ningú us digui què podeu o no podeu pensar. Sortim al carrer i expliquem a tothom que Ho tornarem a fer.
Ho tornarem a fer és una crida a tots els demòcrates de Catalunya i d’arreu del món. A totes aquelles persones que, sobiranistes o no, són conscients que avui el greu problema de la nostra societat és l’obediència a un Estat que ha renunciat a defensar els drets i els interessos del conjunt de la ciutadania.
No deixem que ens confrontin entre nosaltres. El que volen és que estiguem dividits, sembrar la llavor de la discòrdia. Rebel·lem-nos serenament i pacíficament. Que la impotència de les seves sentències es converteixi en l’esperança amb els temps que vindran. 
No patiu pels qui estem a la presó, ens sabem forts si esteu units. Prepareu-vos, perquè la reacció a les sentències no sigui una resposta resignada, sinó un pas més en aquest camí cap a la llibertat.
I sobretot que res ni ningú us prengui mai el somriure, que aquest és el millor estendard de la nostra victòria.
jordi cuixart
Jordi Cuixart
President d'Òmnium Cultural

Presó de Lledoners, 27 de juny del 2019