diumenge, 12 de novembre de 2017

Llista única 21D

Com es pot signar la llista única?Han estat diverses les veus que han donat suport a una candidatura unitària que agrupi totes les formacions independentistes. Els socis de l’ANC i el vice-president, Agustí Alcoberro, hi han donat suport, juntament amb el PDECat i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, entre d’altres. Els promotors han habilitat la web llistaunitaria.cat per poder-hi signar i aconseguir, aquesta manera, les 55.000 signatures necessàries per a poder-se constituir la llista. A continuació us ho expliquem.

Per donar suport a aquest opció, cal descarregar i emplenar un formulari amb les dades personals i la signatura i lliurar-lo a qualsevol dels llocs de recollida indicats a la web. La data límit per fer-ho és demà a les nou de la nit. No obstant això, es podrà continuar lliurant signatures fins al dia 15 a les nou de la nit, però s’haurà de fer a un únic centre de recollida per a cada circumscripció que es farà públic més endavant. Cal imprimir el formulari a doble cara i totes les persones que signin al mateix full han de ser de la mateixa demarcació.

Els promotors d’aquesta llista unitària i transversal es defineixen com un grup de persones de diversos espais ideològics que treballen per ‘aconseguir la fi de l’ocupació, la llibertat dels presos polítics i la República’. La intenció dels impulsors és que la llista l’encapçali el president Puigdemont que va difondre la setmana passada, a Twitter, l’enllaç a la llista unitària.

Els responsables d’aquesta web, de l’entorn del president, a més dels de la iniciativa respublica.cat, han sumat esforços per a posar aquesta llista a disposició dels partits: ‘Del PDECat, ERC, Més, Demòcrates i aquells que valoren com s’han de presentar, la CUP. I també aquells que s’oposen al 155 i que no volen estar en territori ambigu.’ Ara per ara, però, no disposen del suport explícit de cap formació, tot i que avui era evident la presència de gent de l’entorn del PDECat, com l’ex-conseller Ferran Mascarell i la directora general de coordinació interdepartamental, Elsa Artadi. Entre els impulsors també s’afirma que hi ha el suport de gent de l’entorn d’ERC, però VilaWeb no n’ha vist cap en la presentació.

Entre aquests impulsors, hi ha Francesc Dalmases; el cofundador de l’ANC Pere Pugès; l’ex-batlle de Cerdanyola Antoni Morral i la historiadora Aurora Madaula, que són els qui han intervingut en la presentació de la iniciativa que s’ha fet a l’Ateneu Barcelonès. Un cop disposin de les signatures necessària, volen posar l’agrupació d’electors a disposició dels partits perquè puguin conformar una candidatura conjunta, que la pugui encapçalar Puigdemont i que compti també amb tots els presos polítics i els encausats, a més dels centenars de batlles que han fet possible el camí cap a la república catalana.

Els promotors d’aquesta iniciativa també cerquen voluntaris per a recollir signatures i per col·laborar en la campanya electoral. Us hi podeu inscriure ací.

Font Vilaweb