dimarts, 21 de novembre del 2017

Associació pels Drets Civils

Els familiars dels presos polítics i del govern a Brussel·les s’associen per demanar ajut econòmic

L’Associació pels Drets Civils obre un compte per a reunir fons que sufraguin els desplaçaments de les famílies per a fer visites als presos o dels implicats per a anar a declarar




Els familiars dels deu presos polítics, del president Carles Puigdemont i dels quatre consellers que són a Brussel·les han presentat avui l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), amb la qual pretenen de canalitzar tots els suports que rebin i reunir fons econòmics. La principal despesa que sufragaran serà la dels desplaçaments dels familiars i dels mateixos implicats, en cas que hagin d’anar a declarar a Madrid.





L’entitat ha posat en marxa el web adretscivils.cat, des d’on es difón el número de compte bancari en què recull diners ‘per al fons de suport a les famílies’. ‘Una cosa és la caixa de solidaritat, que serveix per a pagar fiances i multes, com s’ha fet amb la mesa del parlament, i una altra el fons de suport a les famílies’, ha detallat l’esposa de Josep Rull, Meritxell Lluís. També ha agraït ‘totes les mostres d’escalf i suport’ que reben.

Aquesta associació neix com una manera d’unificar esforços i fer una acció conjunta de les famílies. ‘Creem l’associació com una plataforma d’acció conjunta de suport a les famílies. Estem en una situació extraordinària i ho fem també pel suport de tota la societat civil i les entitats’, ha dit Lluís. L’esposa de Raül Romeva també ha explicat que l’associació arribava ‘en un moment molt concret i es faria gran en funció de les necessitats i els socis que tingués’.


De moment, els socis són únicament els familiars directes dels quinze presos polítics i exiliats, però també han creat la figura de ‘l’amic de l’ACDC’, que permetrà a la gent de fer aportacions i pagar una quota anual o mensual que ajudi a sufragar les despeses de les famílies.

Font: Vilaweb