dimecres, 19 d’abril del 2017

Presentació Nova Campanya de l'ANC




L’ANC contempla la DUI
 però demana “tancar files”
 davant el referèndum

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha presentat aquest dimecres la campanya pel ‘sí’, que tindrà com a acte central l’assemblea general del 29 d’abril a Granollers. En aquest acte es discutirà i votarà la posició de l’entitat davant la Declaració Unilateral d’Independència en cas que l’Estat l’impedeixi “per la força” tot i que, consideren, és un escenari “molt poc probable”.

Així ho ha assegurat Sànchez, preguntat per les declaracions del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en què va assegurar que, en cas de no poder-se celebrar el referèndum, el Parlament declararia la independència de Catalunya a través d’una declaració unilateral.

Segons el president de l’entitat es tracta d’un escenari “molt poc probable” però que estan obligats a dibuixar. “Si no es pot portar a terme el referèndum per una acció violenta de l’Estat, es contempla la possibilitat que el mandat democràtic del 27-S culmini amb la proclamació de Catalunya com un nou Estat”, ha assegurat.

Tot i que l’entitat contempla aquesta possibilitat com a pla B, Sànchez ha insistit en que “ningú dubta que el referèndum es portarà a terme”. Precisament per aquest motiu, l’ANC ha posat en marxa la seva campanya per “ampliar la majoria social del ‘sí' i guanyar el referèndum".



La campanya

“A poques setmanes perquè es conegui la data i pregunta del referèndum”, l’ANC ha volgut iniciar una campanya pel ‘sí’ pròpia i prèvia a la campanya unitària on participaran també altres entitats, associacions i partits polítics. El tret de sortida a la campanya de l’ANC es va donar aquest diumenge, amb l’aparició de diversos ‘sí’ gegants arreu del territori català.

Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, aquest diumenge l’entitat repartirà fins a 100.000 domassos, samarretes i globus estampats amb un ‘sí’, un missatge “en positiu, que aposta pel futur”. D’aquesta manera, la campanya vol “guanyar protagonisme als balcons i les finestres” i pretén també “posar en valor la gent i recollir el millor d’aquest procés i de la seva expressió cívica”.

L’acte principal d’aquesta campanya se celebrarà el proper 29 d’abril a l’assemblea general que l’entitat celebrarà a Granollers. “Serà el primer gran acte que realitzarem a favor del ‘sí’, una opció compartida per molta gent sentimentalment i racionalment”, ha afirmant.

La presentació de la campanya s’ha fet davant les quatre columnes de Puig i Cadafalch que simbolitzen les quatre barres de la senyera. Al costat del faristol s’hi ha col·locat un gran ‘sí’, que aquest cap de setmana ha protagonitzat fotografies com les del president, Carles Puigdemont, o la secretària general d’ERC, Marta Rovira.
Sànchez lamenta el "soroll" en el procés

Sobre les tensions de les últimes setmanes en el si de Junts pel Sí, el president de l’entitat ha lamentat el “soroll” però ha assegurat que estan “convençuts que el Govern de Catalunya està compromès a convocar, organitzar i celebrar el referèndum”.

Per això Sànchez s’ha negat a comentar “polèmiques que no serveixen per reforçar el camí que la ciutadania vol”, com el malestar generat a Junts pel Sí arrel de la filtració d’unes declaracions de David Bonvehí, on assegurava que en cas que el procés “fracassi” el PDeCAT presentaria un candidat autonomista a les eleccions.

Sobre la definició de la data i la pregunta del referèndum, una exigència reiterada de la CUP, l’ANC no ha volgut posar pressa al Govern i ha assegurat que “cada cosa requereix el seu temps”. 

Marta Casado
Foto: Sergi Alcácer
Font: El Nacional.cat