dissabte, 4 de febrer del 2017

L'ara del 6F

El suport al 6F supera els 40.000 inscrits


La crida de les entitats de la societat civil a donar suport als encausats pel 9N, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, que declaren aquest dilluns 6 de febrer al TSJC, ja ha superat els 40.000 inscrits, i s'han confirmat 157 autocars que arribaran d'arreu de Catalunya. 


A més, prop de 500 alcaldes i alcaldesses també han confirmat la seva assistència. En una roda de premsa conjunta, les entitats organitzadores, l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l’ACM, han dit confiar que finalment la xifra d'assistents serà molt més gran i que la ciutadania farà sentir massivament la seva veu per deixar clar "que dilluns es jutja a tot un país". "Hem de traslladar a l'Estat que aquest judici jutja a més de dos milions de persones i a 900 ajuntaments i que a cada nou atac els catalans ens creixem i fem una pinya més gran", ha destacat el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La mobilització del 6-F serà el primer test per la independència. O dit d'altra manera, la prova del cotó per mesurar la capacitat de reacció del carrer per plantar cara a l'Estat espanyol i assegurar la desconnexió. La crida de les entitats sobiranistes (ANC, Òmnium, AMI i ACM) perquè la gent s'inscrigui a la mobilització és una mostra més que el 6-F marcarà l'inici de la nova etapa del procés. L'etapa de la mobilització permanent, que ha de garantir el pas de la Catalunya autonòmica a la nova República, en paral·lel amb l'aprovació al Parlament de les anomenades Lleis de la Desconnexió.

Si  no s'hi pot assistir, hi ha la possibilitat d'inscriure's a la manifestació de suport del 6F al tram 0.És el tram assignat per donar-hi suport sense assistència presencial.



Font: El Món i ANC