dilluns, 20 de juliol del 2015

27S





Un full de ruta per proclamar la independència faci el que faci Espanya 

El pla de Junts pel sí pivota en quatre accions per aconseguir un estat sense desatendre les necessitats socials


Junts pel Sí: la candidatura de confluència sobiranista per al 27-S ja té nom
"Anem a totes, ja no tenim marge": Romeva, Forcadell, Casals, Mas i Junqueras en 10 frases
"Anem a totes, ja no tenim marge". Aquest és el crit de batalla del candidat de Junts pel sí, Raül Romeva, de cara el 27-S. I és que el full de ruta que ha presentat la candidatura està dissenyat amb l'objectiu de proclamar la independència encara que Espanya intenti bloquejar el procés. Romeva ha detallat el pla, que pivota en quatre accions clau.

Declaració de l'inici del proces d'independència

Si el 27-S Junts pel sí té una majoria "suficient i necessària", el Parlament procedirà a declarar que, en virtut del mandat ciutadà, s'inicia el procés d'independència de Catalunya. El govern resultant, s'haurà d'encarregar de posar en marxa el disseny de les estructures d'estat per tenir les eines per fer la desconnexió de l'estat espanyol.

Elaboració de la Constitució

També es posarà en marxa un procés d'elaboració d'una constitució que serà fruit de la participació ciutadana. "El procés anirà de baix a dalt", ha subratllat Romeva, que ha afegit que aquesta serà "l'essència fonamental legal del que ha de ser el nou país".

Resoldre les necessitats socials

El procés d'independència inclou posar en marxa les eines per poder construir i aplicar les estructures d'estat sense oblidar les necessitats socials "immediates i urgents" dels catalans. "Aquesta és la raó fonamental per fer el que fem", ha dit Romeva. Aquest objectiu inclou des d'ajuts a l'habitatge i de lluita contra la pobresa energètica, a impulsar una política de provisió de places d'escola ressol gestionades per institucions públiques, actuar contra la pobresa infantil, impulsar la renda mínima garantida, garantir el futur de les pensions i impulsar l'ocupació, la recerca i la innovació. També avançar cap a un salari mínim europeu, potenciar polítiques de garantia juvenil, enfortir el sistema públic de salut i social, garantir una escola catalana inclusiva, un país acollidor i un país culturalment avançat.

Proclamació de la independència

Un cop es tinguin totes les estructures i eines, es procedirà a la proclamació d'independència i l 'aprovació de la llei de transitorietat jurídica per desconnectar-se d'Espanya i construir un àmbit jurídic propi. "No ens ho posaran gens fàcil", ha dit Romeva, qui ha anunciat que si l'estat espanyol "bloqueja" el Govern o el Parlament de Catalunya procediran igualment a proclamar la independència i aprovar la llei.



Text: Diari ARA
Imatge: Vilaweb