dimecres, 24 de juny del 2015

Arribada de la Flama 2015







                      MANIFEST DE LA FLAMA DEL CANIGÓ 2015

Un any més ens apleguem davant de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per celebrar l’arribada de la Flama del Canigó del 2015.
Aquesta petita flama, que any rere any compartim,  té una petita història. 
Es guarda tot l’any al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà i  el 22 de juny s’enlaira cap al Cim del Canigó per encendre els feixos de llenya que el cap de setmana abans han pujat excursionistes de tots els Països Catalans. 
Un cop encesa la foguera, des del Cim del Canigó  es reparteix a banda i banda dels Pirineus i a més,  travessant el mar cap a les illes. 

Arriba al seu destí final, les fogueres de la nit de sant Joan caminant, corrent, navegant, amb cotxe, amb bicicleta...tots els mitjans serveixen per unir un territori. 
Per demostrar  un cop més, com  tots els Països Catalans estem units per aquesta petita flama, que arriba a tots els punts del territori català, simbolitzant entre d’altres:

- La unió de la nostra llengua. La  llengua que en majúscules anomenem CATALANA tant al Principat, com a la Franja, com a València com a les Illes.

- La unió de la nostra cultura. Com a poble mediterrani que som,  celebrem el solstici d’estiu, que marca el final de la sega i l’ inici de l’estiu. I la nostra manera de celebrar-ho és mitjançant el foc. Foc que creix per tancar i renéixer de nou, per tornar a començar el cicle de la vida de manera renovada. On el foc pren diferents formes segons cadascun dels  indrets del territori.

A més, aquest any és any d’aniversari. Celebrem els 50 anys del  pas  de la Flama, de forma clandestina, travessant la frontera cap als pobles i ciutats del Sud, portant-la per damunt d'aquest límit imposat per un pacte de guerra antic, i  que avui encara trenca i divideix Catalunya. Deixant a  banda i banda uns pobles que formen part d'un mateix País.

50 anys en els que el poble català seguim lluitant dia dia  per fer valer la nostra plena sobirania,  per demostrar la nostra identitat, la nostra llibertat. 
La nostra força està en cadascun dels homes i dones que avui ens apleguem davant d’aquesta petita Flama que es farà gran, un cop més, en les nostres fogueres de Sant Joan d’arreu del territori.

Enguany la Flama del Canigó ens arriba entre eleccions. Després d’unes eleccions municipals que ens han portat a constituir uns Ajuntaments que tenen una gran feina al davant si volen servir dignament als seus conciutadans.

I  a menys de tres mesos d’unes altres eleccions que, davant de la impossibilitat d’aconseguir que el poble català ens expressem lliurement cap on volem anar, hauran de ser plebiscitàries, per més que alguns s’entossudeixin a dir que no ho son.

Per  que  la llum d’aquesta Flama ens doni claror per arribar on el nostre desig com a poble ens porta:
A aconseguir que el Principat esdevingui lliure  constituint la República Catalana i més endavant s’hi afegeixi el conjunt dels Països Catalans si aquest és el seu desig.

Que la Flama del Canigó, que avui ens torna a portar davant del nostre nou Ajuntament, esdevingui el símbol de llum i unió per tot el territori sobirà dels Països Catalans.                          
  
VISCA CATALUNYA LLIURE!