dilluns, 6 de juny del 2016

Volem Pressupostos independents o autonòmics?

President Puigdemont: "La pròrroga pressupostària és més autonomista o més independentista?"

En una entrevista a Olot TV, el cap de l’Executiu insta els grups parlamentaris a permetre que es puguin debatre els pressupostos


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit avui en una entrevista al programa Pros i contres,d’Olot TV, que si hi ha una pròrroga pressupostària “el problema el tindrà el país”, perquè “si no hi ha un pressupost elaborat per un Govern independentista com el que presideixo, el que hi haurà serà una pròrroga d’un pressupost que el que és segur que no serà és més a prop de la independència”. “Em puc fer responsable de passar comptes davant del Parlament o de qui ens ha garantit l’estabilitat parlamentària si disposem de l’eina del full de ruta cap a la independència, no de gestionar una pròrroga d’un pressupost autonòmic”, ha avisat el cap de l’Executiu. I s’ha preguntat:“La pròrroga és més autonomista o més independentista?”

Durant l’entrevista enregistrada ahir als estudis d’Olot TV i conduïda pel director de la cadena, Albert Brosa, el president Puigdemont ha afirmat que els comptes elaborat pel Govern, tot i ser “insuficients”, són “uns bons pressupostos”, que destinen 870 milions d’euros directament a polítiques socials, que “afecten els col·lectius més vulnerables”. Són a més, ha dit Carles Puigdemont, l’eina “que permet posar en marxa les estructures d’estat” com el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, que és, ha dit “una de les potes que permet que aquest procés tiri endavant”.

El cap de l’Executiu ha recordat que en cas que prosperi l’esmena a la totalitat “no s’impedeix l’aprovació del pressupost, sinó que es pugui debatre” i, en cas contrari, si no tira endavant l’esmena a la totalitat, els comptes “no queden aprovats, però es poden debatre”. És per això que ha instat les forces polítiques parlamentàries a permetre que es pugin debatre uns pressupostos que “quan s’hagin de votar, cap als volts del 20 de juliol, algunes de les coses que preocupen potser queden més aclarides”. El cap de l’Executiu ha insistit que el Govern no retirarà el pressupost, però que “estarà obert que tots els grups puguin millorar-lo”.

A preguntes del director d’Olot TV, el president de la Generalitat s’ha referit a la variant d’Olot, una “infraestructura estratègica de país”. Carles Puigdemont ha lamentat, però, que de moment no se li pot donar una dotació econòmica, per les limitacions pressupostàries derivades “d’un molt mal finançament” i“les emergències que hem d’atendre prioritàriament”.

govern.cat